• Forside
  • Aktuelt
  • Nordsjøkommisjonen studerte smart reiseliv i Helsingfors

Nordsjøkommisjonen studerte smart reiseliv i Helsingfors

Nordsjøkommisjonen studerte smart reiseliv i Helsingfors

I år har EU valgt to byer som europeiske hovedsteder for smart turisme, og Helsingfors, i tillegg til Lyon, ble valgt. Nordsjøkommisjonen, organisasjonen for kystregioner rundt Nordsjøen, har ei arbeidsgruppe for smarte regioner, og denne gruppa dro 9.april til Helsingfors for å lære mer om det som Helsingfors har gjort for å gjøre seg fortjent til kåringen.

Jukka Punamäki som arbeider med utvikling av reiselivet i Helsingfors kommune ga gruppa en innføring i den breie satsningen som byen har gjort for å gjøre den mer attraktiv for både innbyggere og gjester.

Smart turisme satsningen til EU bygger på fire grunnelementer: tilgjengelighet, bærekraft, digitalisering og kulturarv og kreativitet.

Blant tiltakene er bedre og mer tilgjengelig kollektivtransport, bl.a. en bybane mellom bysentrum og flyplassen, nye og stillegående trikker i sentrum, forsøk med førerløse busser, informasjonsapper som Virtual Helsinki, ambisiøst program for reduksjon av klimagassutslipp, FNs bærekraftsmål ligger til grunn for utviklingen av byen og bygging av nye attraksjoner som flere offentlige saunaer og nye museer.

Møtet diskuterte også utkastet til prioriteringer for Nordsjøkommisjonen 2020-30 og fortsatt arbeid med ungdomsmedvirkning i organisasjonens arbeid.

Geir Sør-Reime fra Rogaland fylkeskommune er koordinator for gruppa.

Del denne artikkelen på: