Bragdprisen til Henrik Ingebrigtsen

Henrik Ingebrigtsen takker for Bragdprisen 2013.

Friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen fikk Bragdprisen 2013. Han tok i mot en av de fire prisene som ble delt ut i fylkestinget 10. desember. DNB Arena og Tore Christiansen fikk Tilgjengelighetsprisen 2013, Tommy Stoltenberg fikk Trafikksikkerhetsprisen 2013, og Haugesund turistforening fikk årets Miljøvernpris.

Friidrettsutøver Henrik Ingebrigtsen fikk Bragdprisen for 2013

Han er blant Europas beste mellomdistanseløpere og har sterke resultater både i nasjonale og internasjonale mesterskap.

Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2012 da han ble europamester på 1500 meter i Helsinfors, og kom på femteplass i finalen på 1500 meter under OL i London. Blant hans andre prestasjoner kan nevnes:

• Nr 8 i VM 1500 meter i Moskva
  • Europamester U-23 på 5000 meter
  • Europamester i terrengløp U-23
  • Norgesmester på 800 meter
  • Innehar den norske rekorden på 1500 meter og på en engelsk mile

- Du har i tillegg til fremragende innsats på idrettsbanen, også representert Sandnes, Rogaland og Norge på en fordelaktig måte., sa fylkesordfører Janne Johnsen til prisvinneren.

Bragdprisen består av en statuett av Kristoff Nasilowski og et pengebeløp på kr 50.000.

I retningslinjene står følgende:

• Kandidaten må ha markert seg ut over det vanlige nasjonalt og/eller internasjonalt i sitt arbeid/kulturfelt.
  • Kandidaten må ha markedsført Rogaland på en positiv måte.
Bragdprisen til Henrik Ingebrigtsen
Tilgjengelighetsprisen 2013

DNB Arena og Tore Christiansen fikk Tilgjengelighetsprisen 2013. Fylkesrådet for funksjonshemmede begrunner tildelingen med den fantastiske viljen og engasjementet som er lagt ned for å gjøre DNB Arena tilgjengelig for alle.

- Prinsippene om universell utforming ble tatt på alvor, og dette har ført til at hallen fremstår som kanskje den mest tilgjengelige idrettsarena i hele Norge, sa fylkesordfører Janne Johnsen.
Les mer om prisvinneren.
Tilgjengelighetsprisen for 2013 som består av et diplom og et pengebeløp på kr. 25.000. Tilgjengelighetsprisen tildeles den enkeltperson, lag, organisasjon eller bedrift som har gjort en spesielt verdifull innsats for å bedre tilgjengeligheten for mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Tilgjengelighetsprisen 2013 til DNB Arena og Tore Christiansen
Trafikksikkerhetsprisen 2013

Tommy Stoltenberg, politi, får trafikksikkerhetsprisen for sitt brennende engasjement for trafikksikkerhetsarbeid. Han har vist et personlig engasjement for trafikksikkerhetsarbeidet, og i sitt arbeid som politi står han fram som en tydelig talsperson med budskap om trygg kjøring, bilbeltebruk, mobilbruk. Stoltenberg er også prisen for sin innsats som privatperson, og med stor iver og god formidlingsevne fremmer han trafikksikkerhetssaker mot ulike målgrupper. Han har evne til å engasjere, utfordre og sette tanker i sving, med sin blanding av humor og seriøsitet.

Forebyggende arbeid er vanskelig å måle, men vi støtter han i troen på at det er mulig å redde liv ved å formidle  kunnskap og bevisstgjøre unge og voksne.

I mer enn 15 år har han besøkt foreldremøter og snakket om foreldrerollen og valg i trafikken. Han har også  gjennomført opplegg med samtaler og informasjon mot  ungdomsskoleelever i sør-Rogaland.

Trafikksikkerhetsprisen er 15 000 kroner og et diplom.
Trafikksikkerhetsprisen deles ut til enkandidat som har utført tiltak eller gjort en innsats, som har fått betydning for trafikksikkerheten i nærmiljøet, eller for utvalgte målgrupper, i tråd med visjonen om å oppnå færre drepte og hardt skadde i trafikken.

Trafikksikkerhetsprisen 2013 til Tommy Stoltenberg
Haugesund turistforening fikk Miljøvernprisen 2013

Haugesund turistforening er kjent for sitt store og brede engasjement for miljøet. Foreningen er en motor og initiativtaker som sørger for at viktige miljøvernsaker i regionen blir belyst og behandlet åpent og kritisk, samtidig som foreningen bidrar med nyttige fakta.  Dette gjelder blant annet i saker som vern av Etnevassdraget, trasevalget for ny Åkrafjordvei og den omfattende vannkraftutbyggingen i Sauda. Verdsetting av den ekte naturopplevelsen er godt synlig i foreningens engasjement.

De fleste som har vokst opp på Haugalandet har et forhold til Olalia. Men Olalia er bare en liten del av løypenettet som foreningen merker og drifter for turer både sommer og vinter.Engasjementet ved sjøen omfatter blant annet Geitungen Fyr ved Skudeneshavn. Åpningen av fyret som Turistforeningshytte er et spennende alternativ til det tradisjonelle hei- og fjellbaserte friluftslivet.

Det var Haugesund turistforening som ga begrepet «Friluftsliv for alle – hele året» en større betydning og et klart innhold. I den sentrumsnære Djupadalen i Haugesund har foreningen tatt initiativet til et storstilt regionalt samarbeid. Her får personer med nedsatt funksjonsevne et «skreddersydd» tilbud om naturopplevelse og fysisk aktivitet hver 3. uke – hele året. Opp mot 100 personer fra hele regionen deltar hver gang.

Haugesund turistforening er også en av initiativtagerne til Friluftslivets Dag på Haugalandet, som arrangeres hvert år og samler over 3000 deltakere.

Prisen består av et pengebeløp på kr 50 000, et diplom og en hubro i bronse.

Miljøvernprisen 2013 til Haugesund turistforening

Alle prisen ble delt ut av fylkesordfører Janne Johnsen i fylkestinget 10. desember.