Elever samlet til Realfagscamp

Elever diskuterer i grupper

Elevene diskuterer petroleumsvirksomhet i Lofoten Vesterålen.

60 elever fra åtte videregående skoler er samlet på RealfagsCamp i Hjelmeland torsdag og fredag. RealfagsCampen er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune og Hess Norge.

Målet med Realfagscampen er å gi inspirasjon og pågangsmot for to år med realfag, samt perspektiv for videre utdanning og yrke – hovedsaklig innenfor oljebransjen. Noen av de dyktigste foreleserne i landet er med for å fortelle elevene om matematikk, fysikk, energi og geologi. Torsdag var elevene samlet i grupper for å diskutere åpning av Lofoten Vesterålen for petroleumsvirksomhet. Et flertall av elevene på kurset kom fram til et nei til konsekvensutredning.
Se programmet for Realfagscampen.

Disse skolene er representert på Realfagscampen:  Hetland vgs, St. Svithun vgs, St. Olav vgs, Randaberg vgs, Sandnes vgs, Bryne vgs, Stavanger Katedralskole, og Sola vgs. Alle elevene går vg2 og har valgt realfag som programområde.

Elevene reiste torsdag morgen for å samles på Spa Hotell Velvære på Hjelmeland.