Katalansk besøk

Fra venstre: Sonia Dominguez,Manel Goméz Gutiérrez og Albert Sorrosal besøker Jernaldergarden og får omvisning av Inger Horve.

Rogaland fylkeskommune fikk besøk av den liten delegasjon fra byen Calafell i Katalonia i Spania. De ønsket å se og lære mer om de arkeologiske friluftsmuseene i Rogaland.

De tre besøkende utgjør ledelsen i EU-prosjektet OpenArch. Prosjektet fokuserer på arkeologiske friluftsmuseer i Europe, og hvordan disse kan utvikle bedre opplevelser for de besøkende
Prosjektet, som går over fem år, har et totalbudsjett på 2.5 millioner Euro og har partnere fra Sverige, Finland, Tyskland, Nederland, Storbritannia, Italia og Spania. Rogaland fylkeskommune er assosiert medlem og bidrar med konsulentkompetanse for gjennomføringen av prosjektet.
I Stavanger diskuterte ledelsesteamet gjennomføring av neste store prosjektmøte i Nederland i april, der temaene vil dreie seg rundt forhistorisk mat og besøkeropplevelsen generelt.
Teamet benyttet også anledningen til å bli kjent med de tre arkeologiske friluftsmuseene i Rogaland: Jernaldergarden på Ullandhaug, Fortidslandsbyen Landa i Forsand, og Vikinggarden på Avaldsnes på Karmøy.

Del denne artikkelen på: