Mestring og idrettsglede på Nærbø

Emil Vatne bar ildfakkel og åpnet paralympisk skoledag sammen med Cato Zahl Pedersen (framme til høyre). Fylkesvaraordfører Terje Halleland og fylkespolitiker Tom Tvedt var også med på åpningen.

Flere hundre skoleelever var samlet til paralympisk skoledag i Nye Loen torsdag 19. september. Fysisk aktivitet , mestring og samarbeid stod på programmet.

Ideen bak arrangementet er å invitere skoleklasser der det går en eller flere elever med nedsatt funksjonsevne og lage felles aktiviteter for alle. Målet er alt alle skal være likeverdige deltakere i aktivitetene.
Blant aktivitetene var blant annet el-innebandy, kjelkehockey og sykling og basket med rullestol. I tillegg er håpet at dagen skal inspirere flere med nedsatt funksjonsevne til å drive aktiv idrett.
Rundt 250 elever deltok og de fikk god hjelp fra 50 elever fra idrettslinjen ved Bryne vidaregåande skule.

Paralympisk skoledag ble arrangert av Rogaland idrettskrets, Nærbø Idrettslag, Bryne vidaregåande skule, Folkepulsen og Folkehelsesentralen i Hå.
Rogaland fylkeskommune er medeier i Folkepulsen, sammen med Norges Idrettsforbund.