Utdeling av årets bok "Makt, ofre og idioter"

Forsidebilde av boken "Makt, ofre og idioter"

Lørdag 31. august er det lansering og utdeling av boken "Makt, ofre og idioter" som er årets bok i prosjektet Hele Rogaland leser.

Hvem har makt? Er det mer makt i Rogaland enn i andre fylker? Er det vits å engasjere seg? Eller er det like greit å være det de gamle grekerne kalteidiot, en som ikke bryr seg om politikk?

Årets bok inngår i markeringen av stemmerettsjubileet og samler nyskrevne essays, noveller, dikt og reportasjer, samt tegneserier og illustrasjoner. Målet er at årets bok skal skape debatt og engasjement og 40 000 eksemplarer av boken deles ut gratis til innbyggerne i Rogaland.

Utdeling av boken

Alle bibliotekene i Rogaland begynner utdelingen klokken 11.00 lørdag 31. august. Fylkesordfører Janne Johnsen skal til Stavanger bibliotek, og dele ut det første gratiseksemplaret til publikum.
Fra kl. 11.30 er det en mottakelse i fjerde etasje i Sølvberget for leseprosjektets samarbeidspartnere, bidragsytere og støttespillere. Pressen er også velkomne til å delta.

Boken er også en del av markeringen av stemmerettsjubileet og samler nyskrevne essays, noveller, dikt og reportasjer, samt tegneserier og illustrasjoner, fra en rekke bidragsytere som enten kommer fra – eller har base i – fylket vårt.

Del denne artikkelen på:
Hele Rogaland leser, turneplakat

Leseprosjektet Hele Rogaland leser trykker opp en bok i 40 000 eksemplarer og deler den ut gratis til innbyggerne i regionen. Årets bok er en antologi med både nyskrevne og gamle tekster om maktforhold i Rogaland. Hvem har makt, hvem har det ikke, og hvorfor er det så mange som ikke engasjerer seg? To av bidragsyterne skal ut på turné til bibliotekene og videregående skoler.

Les mer >
Kontaktperson