IBBY Tysvær 23.11

Ibby

Dette kurset gir deg en oversikt over årets barne- og ungdomsbøker. Foredragene passer spesielt godt for bibliotektilsatte, lærere og barnehagepersonale som trenger forslag til gode bøker.

IBBY-presentasjonen gir konkrete tips og inspirasjon til bøker som passer enten det er til høytlesingsstund eller til sjølstendig lesing, bøker tilpasset ulike lesere og lesenivå, og til innkjøp til boksamlinga. Foredragene passer spesielt godt for bibliotektilsatte, lærere og barnehagepersonale som trenger forslag til gode bøker. Fylkesbiblioteket arrangerer to kurs i samarbeid med IBBY Norge. I Stavanger 22. november og Aksdal 23. november kan du høre dyktige foredragsholdere forteller ærlig om årets billedbøker, barnebøker og ungdomsbøker. Forelesere: Gjertrud Øvland, barnebøker og faktabøker, Ragnhild Malfang, Linn T. Sunne og Beate Ranheim dele på oppdragene, Ungdomsbøker og formidlingsforedrag, Anne Schäffer, Billedbøker

Sted: Tysværtunet

Tid: 23. november kl 10.00 – 16.00

Pris: kr 850,- per deltaker.

For ansatte ved videregående skole som kun skal ha med seg foredraget til Ragnhild Malfang, Linn T. Sunne og Beate Ranheim som deler på oppdragene om ungdomsbøker og formidlingsforedrag uten lunsj betaler 450 kr.

Bindende påmelding innen: 17. november

09.30 – 10.00 Kaffe og registrering
10.00 – 11.00 Bildebøker v/ Anne Schäffer
11.00 – 12.00 Barnebøker v/Gjertrud Øvland
12.00 – 12.45 Lunsj
12.45 – 13.45 Faktabøker v/Gjertrud Øvland
13.45 – 14.00 Pause
14.00 – 14.15 Informasjon om Nynorske lesegledarar og litteraturen i Dks
14.15 – 15.15 Ungdomsbøker v/ Ragnhild Malfang, Linn T. Sunne og Beate Ranheim dele på oppdragene

Under følger presentasjoner av årets foredragsholdere.

Bildebøker

Anne Schäffer presenterer bildebøkene. Anne har 20 års erfaring som litteraturkritiker av voksenbøker og bildebøker i Bergens Tidende (1995-2015). Hun har også bakgrunn som kunstkritiker i Dagsvisen 8 år, Kunsthåndverk 10 år. Redaktør av NUMER tidsskrift for tegning, illustrasjon og bokkunst (2010-2015). Tidligere medlem av fagutvalget for litteratur Kulturrådet og leder av Produksjonsstøtteutvalget for bildebøker, kulturrådet. Nå skriver hun for Vårt Land, Tara, littkritikk.no, barnebokkritikk.no og periskop.no. Hun er også fagkonsulent i Avistegnernes hus, Museene i Akershus (MiA) og jurymedlem, Kulturdepartementets priser til barne- og ungdomslitteratur.

Barnebøker og fagbøker

Gjertrud Øvland presenterer barnebøkene og fagbøkene. Gjertud jobber som barne- og ungdomsbibliotekar på Deichmanske bibliotek. Hun ble Norgesmester i litteraturformidling i 2012. Gjertrud leser smått og stort for små og store, har ukentlige bokprater og presentasjoner for de fleste klassetrinn og er særdeles blid!

Ungdomsbøker

Når det kommer til ungdomsbøkene var det Siri Morland som skulle holde fordragene i år. Hun er dessverre blitt forhindret, så vi har samlet et gammelt trekløver som har reist for IBBY før. I år vil Ragnhild Malfang, Linn T. Sunne og Beate Ranheim dele på oppdragene. Ragnhild er biblioteksjef i Sørum, leder av IBBY Norge og hun en erfaren formidler. Linn T. Sunne er forfatter, ansatt ved Oppland fylkesbibliotek. Beate Ranheim jobber ved Buskerud fylkesbibliotek, er ansvarlig for Ungdomsbokgildet og hun er svært glad i å formidle.

Ibby Tysvær, 23.11.2017
Vis innsendte svar »