Rogaland er fremst i Norge med selvkjørende busser

Vinnerne av smart transport

Vant sjekk på 12,5 millioner kroner til selvkjørende busser. Fra venstre: Odd Aksland, direktør Kolumbus, Ketil Solvik-Olsen, samferdselsminister, Kristin Skogen Lund, administrerende direktør NHO, Joachim Weisser, ass. samferdselssjef Rogaland fylkeskommune.  

Rogaland fylkeskommune vant 12,5 millioner kroner til prosjektet pilotering av selvkjørende batterielektrisk tilbringerbuss (autonome busser) i den nasjonale konkurransen Smartere transport i Norge. Godt samarbeid mellom Kolumbus og fylkeskommunen førte fram til pris, som en av fem i landet.

Samarbeidet og den solide innsatsen som er gjort i prosjektet Forus Shuttle de to siste årene har vært viktige for å få denne posisjonen. Prosjektet er et samarbeid mellom Kolumbus, Forus Næringspark og Forus PRT.

Juryen, ledet av NHO-direktør Kristin Skogen Lund, sa i sin begrunnelse at prosjektet, hadde et solid og gjennomtenkt opplegg, legger til rette for sømløse transporter, viser god teknisk kompetanse, har en realistisk gjennomføringsevne og fokuserer på sikkerhet ved sammenkoplede kjøretøy og infrastruktur.  Prosjektet har gode samarbeidspartnere i Sandnes og Stavanger kommune, Google og Computas.

- Dette er kjekt. Det viser at Rogaland er langt framme når det gjelder teknologiløsninger og utvikling for kollektivtransport. Dette er en anerkjennelse av å være framoverlent og ikke minst godt samarbeid mellom fylkeskommunen og Kolumbus, men også andre aktører. Det blir spennende å følge fortsettelsen, sier fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal.

Del denne artikkelen på: