Unikt studietilbud ved Sauda videregående skole

Jente med eple på hodet

Fra og med høsten 2018 kan elever velge yrkes- og studiekompetanse (YSK) når de søker seg til Sauda vgs. Det er en fireårig studieretning som fører fram til både spesiell studiekompetanse og fagbrev, samtidig.

Fagbrev eller studiespesialisering? JA TAKK, begge fordeler!

Yrkes- og studiekompetanse (YSK) er et unikt videregående skoletilbud, og er i Rogaland lagt til Sauda vgs. Etter fire år kan elevene gå ut med både fagbrev og de fagene de trenger for videre utdanning, som for eksempel ingeniørstudier. I tillegg lærer de samtidig mye om krav, regler og rutiner i arbeidslivet. Og ikke nok med det, de får lønn under opplæringen.

Under opplæringen veksler elevene mellom arbeid i bedrift og vanlig skolegang. Slik som lærlinger følger ikke YSK-elevene vanlige skoleferier, men de gjeldende ferieordningene i bedriften. Bedriften får lære opp og bli kjent med ungdommer de vil satse videre på i framtiden og de stiller med egen instruktør som følger elevene. Skolen på sin side følger opp elevene med egen YSK-koordinator, som samordner opplæringen i både skolen og i bedriften. På denne måten blir kvaliteten på opplæringen best mulig.

Hvem passer YSK for?

Det fireårige opplæringsløpet passer for elever som er flinke i realfag, motiverte for skolearbeid og som har en klar plan for sin egen yrkeskarriere. Elevene møter høye forventninger både fra skolen og bedriften. YSK passer for de som ønsker:

  • høyere utdanning innen tekniske fag (ingeniør, sivilingeniør)
  • annen høyere utdanning på bachelor- eller masternivå
  • jobb som fagarbeider etter bestått fagprøve/svenneprøve

Les mer om yrkes- og studiekompetanse (YSK) på  Sauda vgs

Del denne artikkelen på: